Eindelijk een tuinset

De tuin van mijn lief is een waar paradijs. Ooit was dit het domein van zijn ex-vrouw die er appel-, peren, en kiwibomen plantte. Bloesem, rozen en potten maakten de tuin helemaal af.

Maar sinds lief verantwoordelijk is voor de tuin, heeft de natuur de boel overgenomen en is het langzaam veranderd in een jungle. ‘Natuur gestuurd’ noemt hij het graag. Dat klinkt als een bewuste keuze en dat is het ook. Natuur gestuurd betekent in dit geval dat hij er niets aan doet. Tot grote ergernis van de kinderen. Het tuinmeubilair valt langzaam uit elkaar, de tafel die onder een grote boom staat, zit altijd onder de vogelpoep. Het gras staat tot aan je knieën.

Toen de kruidenier die op de kleintjes let met een spaaractie kwam voor leuke praktische tuinmeubeltjes, zag zijn oudste dochter E haar kans en bood hem royaal een paar volle spaarzegelboekjes aan. ‘Hier pa, genoeg voor een hele set,’ zei ze hoopvol. Tot ieders verbazing ging hij op haar aanbod in en bestelde een bankje, twee stoelen en een handig tafeltje dat ook dienst kan doen als opbergmeubel voor de kussens.

De kinderen hielden hun adem in: zou hij nu dan eindelijk iets aan de tuin gaan doen? Die hoop verdween snel toen het setje werd geleverd. Alles paste precies op het kleine vlondertje voor de openslaande tuindeuren. Tien minuten vegen en hij was klaar.

De komst van het tuinsetje maakte iedereen – óók lief – blij. Het vakantie-in-eigen-huis-gevoel was geboren. Buiten ontbijten, buiten krantje lezen en buiten borrelen. De wildernis eromheen maakte het eigenlijk wel compleet.

De avond voordat we op vakantie gaan, vergeten we de tuinkussen op te bergen in het handige tafeltje. Natuurlijk heeft het die nacht geregend en zijn de kussens drijfnat. Snel graai ik alle kussens bij elkaar en zet ze in de schuur op hun kant zodat ze tijdens onze afwezigheid kunnen drogen.

Na twee weken zon, zee en strand, zijn we ook weer blij om thuis te zijn. Het taxibusje rijdt een rondje door onze wijk. Lief stapt als eerste uit, mijn zoon en ik worden afgeleverd bij mijn huis en de andere kinderen worden met hun moeder herenigd.

Het temperatuurverschil tussen Kreta en Nederland is groot. Weemoedig kijkt lief door de gesloten tuindeuren naar buiten. De regen heeft de natuur weer flink aangemoedigd en de boel is groener dan groen. Toch miste hij iets, maar wat?

Terwijl hij nog een beetje dromerig naar buiten staart, realiseert hij zich dat hij staat te kijken naar een grote lege plek. Een leeg vlondertje.

 

Ergens in Nederland zit iemand op een gestolen tuinsetje. Een setje zonder kussens, dat dan weer wel.

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×