Help, mijn man heeft een vrouw in huis!

In de vakantie krijgt Lief een telefoontje van zijn oudste dochter die al een jaar samenwoont met haar vriend. Geschrokken kijkt hij naar zijn display. ‘Het is E,’ zegt hij vol verbazing. E valt met de deur in huis. Ze heeft iets te vertellen. Ik zie lief schrikken en hij legt een hand over de hoorn. ‘Zwanger?’ liplees ik.
Ik moet lachen bij het idee dat ik dan met een opa getrouwd ben, maar hou me in.

E heeft haar relatie beëindigd en wilde hem dit persoonlijk zeggen. Hoe het nu verder moet, dat weet ze ook niet. Maar dat zij als student de woonruimte niet alleen kan betalen is wél duidelijk. ‘Mag ik in jouw huis, zolang je op vakantie bent?’, vraagt ze.

We hoeven daarna niet lang te overleggen, hoe het verder moet. E is welkom bij Lief, zolang ze maar wil. Ze kan bij hem komen wonen. Ruimte genoeg en eigenlijk vindt hij het super leuk. Er moeten goede afspraken worden gemaakt, over het huishouden, de was en het eten.

‘En je poes,’ vraagt Lief hoopvol als hij haar weer spreekt. ‘Die kan dan zeker wel bij je moeder wonen?’
Maar E is niet van plan zich van haar poes te laten scheiden. Ze maakt er geen woorden aan vuil en zorgt dat de poes al in huis is, als wij terug komen van vakantie.

Poes Koos is een bangerik. Ze wil ’s nachts niet alleen zijn en weet door de kleinste gaatjes naar boven te ontsnappen. Omdat Lief allergisch is, houdt hij zijn slaapkamerdeur hermetisch gesloten. Maar Koos heeft zijn kledingkast al als favoriete slaapplaats uitgekozen.

Als Koos vanuit de kattenbak in een rechte lijn op het aanrecht springt, staat Lief er proestend en met rode ogen lijdzaam naar te kijken. Hij heeft er wat voor over, dat is duidelijk.

Na een week of twee begint het te stinken in huis. De kattenbak wordt dagelijks verschoond en Koos gaat inmiddels ook naar buiten. Pas als Koos voor de ogen van Lief haar positie inneemt in de open haard, ziet hij waar de stank vandaan komt.

We zijn nu een paar weken verder. E heeft definitief haar intrek genomen. Koos is er nog steeds. Het huis staat vol extra meubels, kasten en prullaria die E toch érgens kwijt moest. De ramen zijn gewassen, de voortuin is gedaan. En in de kast van Lief liggen strak gevouwen stapeltjes schone was.

Mijn man heeft een vrouw in huis. And I like it!

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×