Huishouden

Met een zwier gooi ik de laatste emmer water leeg in de gootsteen. Ik berg de dweil op en kijk tevreden om me heen. De ramen, de vloer, de trap. Mijn huis is weer schoon.

Als ik ’s avonds bij Lief op de koffie ga, staat de stofzuiger middenin de kamer en de grote wasmand op de bank wijst op achterstallig vouw- en strijkwerk van meer dan een week. Maar Lief zit te midden van de huishoudelijke klussen die schreeuwen om aandacht, ontspannen tv te kijken met een kopje thee. Mannen kunnen dat. Zich afsluiten voor hun omgeving en doen waar ze behoefte aan hebben.

Ik kan daar behoorlijk jaloers op zijn. Lief zie je nooit in huilen uitbarsten omdat hij te veel hooi op zijn vork neemt. Lief hoor je nooit klagen omdat hij de combinatie van werk en privé zo moeilijk vindt. Lief zie je óók nooit de meubels verschuiven omdat de woonkamer plotseling niet meer gezellig genoeg is…

Terwijl ik mijn jas uitdoe, klopt hij met zijn hand op de bank naast hem. ‘Kom lekker zitten,’ zegt hij. ‘Thee? Koffie? Kus?’ Ik kies de laatste twee en zet de wasmand naast me op de grond. Nog voordat ik koffie heb gekregen, ben ik al begonnen aan de eindeloze stapel handdoeken, sokken en T-shirts. Ik kan niet ontspannen voordat alles is gedaan.

‘Laat toch liggen joh,’ probeert hij nog. Hij meent het. Maar hij verbiedt het me niet. Ik vouw, hij zapt. Als ik bijna klaar ben, hoor ik in de verte het piepje van de wasdroger, het teken dat de volgende lading klaar is om gevouwen te worden.

Ik kijk over de stapels gevouwen was naar Lief, die vanachter een muur van handdoeken, geconcentreerd naar het journaal kijkt. Ik sta zachtjes op en loop naar de hal waar ik mijn jas weer aantrek. Op mijn tenen loop ik langs het washok naar de voordeur, die ik heel zachtjes achter me dichttrek.

Mannen kunnen dat. Zich afsluiten voor hun omgeving en doen waar ze behoefte aan hebben.

Ik kan daar behoorlijk jaloers op zijn.

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×