Is er leven ná een patchworkgezin?

Eén keer in de veertien dagen hebben we een hele zondag voor ons samen. Dan zijn onze kinderen bij de andere ouders en hebben we tijd voor elkaar. Heel spannend is het niet, wat we doen.

Soms gaan we een stuk wandelen in het bos om daarna de zojuist verbrandde calorieën weer snel aan te vullen op een terras, met wijn en bitterballen. Of we gaan een hele dag luieren, lezen en kletsen in de sauna. Maar met een dekbed op de bank omringd met kranten, tijdschriften, boeken, hapjes, drankjes en Netflix houden we het ook prima met elkaar uit.

Dit zijn de momenten dat we fantaseren over het leven ná ons patchworkgezin. ‘Volgens mij wil je helemaal niet samenwonen,’ zegt Lief. Ik heb altijd gezegd dat we gaan samenwonen over tien jaar. Maar dat zeg ik nu al zes jaar. ‘Ik wil nog een keer verhuizen naar een andere stad. Maar dan moeten onze jongens het huis uit zijn.’

Samen maken we een verlanglijst van ons favoriete huis. Staat het in de polder of juist op de Grote Markt van een middelgrote stad? In de buurt van vrienden of familie of laten we alles los? Hebben we dan aan een appartement genoeg of moeten we er rekening mee houden dat onze kinderen straks mét onze kleinkinderen willen blijven logeren?

Als het aan lief ligt, gaan we wonen op een woonboot.
‘Nee, want dan wil ik ook weer een hond,’ zeg ik. ‘Een hond van ons samen.’ Ik leg precies de juiste toon in het woord om een gevoelige snaar te raken. ‘Dat is goed,’ zegt lief. ‘Een hond van ons samen.’

‘Wil je bos of zee?’
We zijn het eens, het wordt zee.
‘Haarlem!’, roep ik. ‘Leuke stad, dichtbij zee, dichtbij Amsterdam en dichtbij mijn zus.’
‘Haarlem,’ zegt lief, ‘heeft grachten. En woonboten.’
Ik kijk hem aan. Ik dacht dat we dat onderwerp al hadden gehad.
‘Jij in je eigen huisje aan de gracht, ik in mijn woonboot.’ Hij lacht en pakt meteen de laptop erbij. Terwijl ik een wijntje inschenk, heeft hij de eerste woonboot al gevonden.
Het wordt weer een Golden Retriever, denk ik en ik maak een klein dansje in mijn oude vertrouwde woonkamer waar ik voorlopig nog wel zit.

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×