Kofferstress

De grote vakantie is aangebroken. Een periode van drastische roosterwijzigingen binnen het samengestelde-gezin-bolwerk. Aangepaste schema’s en tijdelijke microverhuizingen.

De kinderen gaan van het ene naar het andere gezin. Naar kamp, naar moeder, vader of opa en oma. En op vakantie natuurlijk. Met de ene ouder naar camping/boot/thuis en met de andere ouder naar een warm land. De ene week enigs kind, de andere week onderdeel van een grote bonusfamilie. En ieder kind houdt er een eigen rooster op na. Je zou van minder overspannen worden. Maar onze kinderen blijven vrolijk onder alle wisselingen.

Alleen lief loopt te mopperen als dochter F terugkomt van kamp en haar overvolle koffer omkiepert in het washok. Terwijl hij de vuile sokken uit elkaar trekt en elk kledingstuk tegen het licht houdt en eraan snuffelt, stelt hij vast dat ze de helft niet heeft gedragen maar dat opvouwen en in de kast leggen meer werk (voor haar) is dan het in de wasmand gooien.

Juist als zijn huishouden op volle toeren draait, gaat mijn zoon naar zijn vader en knijp ik er tussenuit naar het huis van mijn zus in Haarlem. Een week lang in mijn eentje. Ik noem het ‘werken op locatie’ maar in werkelijkheid heb ik zelf meer het gevoel dat ik op retraite ben.

Het huis is ruim en licht. Ze hebben het met zoveel liefde verbouwd, aangepast en mooi gemaakt, dat ik het gevoel heb te worden omarmd door de liefde die zij erin hebben gestoken. Vol bewondering leg ik allerlei kleine details vast met mijn camera. Mijn creativiteit wordt geprikkeld, mijn zorgen lijken ver weg.

Een week lang ben ik (bijna) alleen en doe ik waar ik zin in heb, wanneer ik daar zin in heb. Als ik er zin in heb.

Omdat ik had gerekend op een week mooi weer, blijven de flinterdunne zomerjurkjes in mijn tas en draag ik de hele week dezelfde yogapants en slobbertrui. Zodra de zon doorbreekt, nestel ik me heel zen met een Happinez op het dakterras. Ik ga naar bed wanneer ik er zin in heb en ik sta op wanneer ik er zin in heb. Als ik er zin in heb.

Als de week voorbij is, ga ik volledig opgeladen terug naar mijn huis, waar ik de schoon gebleven kleding in de tas laat zitten. Over een paar dagen vertrekken we met het hele gezin richting Kreta, tot die tijd probeer ik mijn ik-ben-helemaal-ontspannen-gevoel vast te houden.

Maar nu eerst de kofferstress overleven. Waar zijn ze? Wie heeft ze het laatst gehad? En vooral: wie mag ze deze vakantie gebruiken?

Ik bemoei me er – heel zen – even niet mee.

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×