Onze relatie heeft er een verbindende factor bijgekregen

In de zomervakantie genoot ik in onze tent zo van het geluid van vogels en de ruisende bomen wanneer ik in bed lag, dat ik besloot thuis alleen nog maar met het raam wagenwijd open te slapen. Zo haal ik de natuur toch een beetje binnen en word ik vanzelf wakker als het lichter wordt. Dat blijkt heel wat eerder dan toen mijn kamer nog volledig verduisterd was.

‘Ik kan eigenlijk ook wel om 6 uur opstaan,’ zeg ik tegen lief, die zijn wekker elke ochtend op dit tijdstip moet zetten zodat hij vóór de files naar Zuid Limburg kan vertrekken. Anderhalf uur rijden voor je op je werk bent, ik heb er respect voor.

‘Gezellig,’ zegt lief, dan rij ik voortaan eerst even langs jouw huis voor ik vertrek.’ Ik kijk hem vragend aan. ‘Om half zeven ’s ochtends?’ Hij knikt. ‘Om je even een kus te geven.’ Hij kijkt uitdagend. ‘En om een sapje bij je te komen halen…’

Een sapje! Onze relatie heeft er een verbindende factor bijgekregen sinds ik de slowjuicer heb gekocht. Zoals met zoveel dingen, schaffen we niets meer dubbel aan, want ooit gaan we samenwonen en dan zitten we met allemaal dubbele spullen. Dus als lief zin heeft in versgeperst bieten-bloemkoolsap of – wat vaker voorkomt – druivensap met appel en komkommer, moet hij bij mij zijn.

De slowjuicer is een fantastisch apparaat. Maar dat persen is een dingetje. Het kost tijd. Veel tijd. Het heet dan ook niet voor niets een slowjuicer. Ik heb nog geen antwoord gegeven of lief tikt me al op mijn kont. ‘Mooi, doen we dat,’ zegt hij alsof ik hém zojuist heb uitgenodigd. ‘Ik zie je morgenochtend.’

Die avond zet ik voor de zekerheid de wekker. Stel je voor dat lief straks op de stoep staat en ik een keer niet door de natuur gewekt word.

Maar ik word netjes uit mezelf om 6 uur wakker, nét voordat de wekker gaat. Snel ga ik naar beneden. In de keuken begin ik meteen met groenten en fruit snijden.
Knak-knak-knak.

Het geluid van wortels in de slowjuicer doet me denken aan het breken van vingerkootjes. Ik kijk op de klok, nog 5 minuten en dan is hij hier. Ik hak, snij, prak, pureer. Als ik het laatste stukje kiwi (met schil, omdat het kan) door de slowjuicer duw, hoor ik de sleutel in de voordeur.

Lief stapt binnen en ik hoor dat zijn auto met draaiende motor voor de deur staat. Enthousiast loopt hij op het versgeperste sap af dat ik nog net in een groot glas heb kunnen schenken.
Klok-klok-klok.

Drie grote slokken en hij veegt zijn mond af met de achterkant van zijn hand.
‘Zo, dát is lekker!’ zegt hij vrolijk. ‘Maar ik ga snel want ik ben laat.’ Hij loopt al naar de voordeur toe als ik hem terugroep.

‘Vergeet je niks?’ Demonstratief draai ik mijn wang naar hem toe. ‘Dáár kwam je toch voor?’
Hij geeft me een vluchtige kus op mijn wang en de gebruikelijk klap op mijn kont en weg is hij.

Als ik me omdraai, zie ik het slagveld op het aanrecht en de schillen die in de haast op de grond zijn gevallen. De slowjuicer moet ik nog uit elkaar halen en schoonmaken. Mijn besluit staat vast: die slowjuicer gaat naar zijn huis en dan kom ik hem ‘s morgens wel een kusje geven!

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×