Vuile was

‘Zullen we volgende week naar de sauna gaan?’, vraagt Lief. Nog voordat hij de woorden heeft uitgesproken, buigen we ons allebei met een diepe frons over onze telefoon. De agenda’s. Het zou natuurlijk handig zijn om een gedeelde agenda te gebruiken, maar daar zijn wij nog niet aan toe.

‘Volgende week. Dan zijn jouw kids bij hun moeder maar zoonlief is dat weekend bij mij. Of bedoel je zondag?’

‘Nee, zondag is opa jarig. Daar gaan we toch met álle kinderen naartoe?’
Beschaamd moet ik toegeven dat ik de verjaardag van zijn vader vergeten ben. Aan die van mijn vader heb ik wel gedacht. Ze zijn jarig op dezelfde dag maar dit is het eerste jaar dat de mijne er niet meer is. Lief voelt het haarfijn aan: ‘Ga jij maar lekker naar je moeder toe, dan neem ik de kinderen mee.’

Samen, apart. Het heeft wel iets van in-en uitvoegen, ritsen, files en gas geven zodra het kan. Sommige dingen doen we samen, andere houd ik angstvallig apart. In zijn huis vind je dan ook weinig persoonlijke spulletjes van mij. Ik hoef niets op en neer te slepen. Als ik écht iets nodig heb, loop ik wel even naar mijn huis. Als we een weekend zijn blijven slapen, gaan alle vuile sokken, T-shirts en het ondergoed weer mee om in mijn eigen machine te wassen. Maar dat gaat natuurlijk een keertje mis.

‘Heb jij dat nieuwe rode slipje gezien? Ik had hem gisteravond aan.’
Lief kijkt geschrokken op.
‘Met kant aan de zijkanten?’

Ik knik.

‘En een strikje aan de voorkant?’

Ik knik.

‘Was het een duur slipje?’

Hij wacht mijn reactie niet meer af maar rent met grote sprongen naar het washok. Te laat.

‘Sorry, ik heb het in de tas met vuile spullen van dochter F. gedaan. Ik dacht dat het van haar was.’


Dochter F. is net vertrokken naar haar moeder, waar ze dit weekend blijft. Zondagavond komt ze terug. Met een tas vol schone was. Dat dan weer wel.

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×