Zullen we eens normaal doen?

‘Zullen we deze zondag eens een vakantie uitzoeken voor de zomer? Nu is er nog volop keuze. De kinderen zijn er dan ook, kunnen zij ook meekijken wat ze leuk vinden,’ vraag ik aan Lief.

In december met je zomervakantie bezig zijn, het heeft wel wat. Maar dit jaar gaan we een nieuwe uitdaging aan. Bij uitdaging moet je bij ons niet denken aan een fietsvakantie of bergbeklimmen zonder zekering. Nee, onze uitdaging is dat we dit jaar geen vliegvakantie boeken maar ‘gewoon’ gaan kamperen. Ik heb er een beetje genoeg van dat het allemaal zo vanzelfsprekend is geworden, al die luxe waarmee we ons omringen.

Onze kinderen vinden het doodnormaal om een dure iPhone te hebben. Om te ‘sparen’ (hier is slechts één verjaardag nodig) voor een eigen iPad. Om amateuristische filmpjes te maken met een GoPro omdat al die andere merken niet professioneel genoeg zijn.

En als we het hebben over vakantie vliegen de meest exotische bestemmingen over tafel. Vliegen, all inclusive, twee vakanties achter elkaar; het is allemaal vanzelfsprekend. En daar werken we zelf hard aan mee.

‘Vergeet het maar,’ zeg ik tegen mijn zoon. ‘Dit jaar gaan we nog maar met drie kinderen. We kunnen dus met de auto en we gaan weer eens normaal doen. We gaan kamperen.’  Het gezicht van mijn zoon betrekt. ‘Kamperen? Nee hè, dan ga ik niet mee! Weet je nog een paar jaar geleden…?’

Zijn opmerking maakt meteen herinneringen bij me los die ik juist lekker ver weg had gestopt. Zes jaar geleden. Lief en ik kenden elkaar nog maar net en waren verliefd (of naïef?) genoeg om enthousiast met vakantie te gaan met ons kersverse samengestelde gezin.

Zomer in Zeeland. Zonder zon en met veel regen. Zes mensen die de hele dag op elkaars lip zitten. In een tijd dat nog niet elke peuter zijn eigen smartphone had om zich op te richten. Vochtige lakens, modder tussen je tenen en nul privacy.
‘Dat was Zeeland,’ zeg ik tegen mijn zoon. ‘We gaan nu lekker naar Frankrijk of zo.’

Maar als wij die zondag samen aan tafel zitten krijgt dochter F. een uitdrukking op haar gezicht waar alleen pubers recht op schijnen te hebben.
‘Niet naar Frankrijk hoor. Dát ken ik nu wel.’
Om deze familiebijeenkomst een democratisch karakter te geven, vraagt Lief wat ze dan wel wil.

‘Spanje of Italië,’ zegt ze. Ik sputter een beetje tegen vanwege de afstand maar het lijkt erop dat ik de enige ben die dit een bezwaar vindt. Diep van binnen zie ik er vreselijk tegenop om twee dagen op elkaars lip in de auto te zitten.

Maar Spanje it will be.

Die avond neem ik de tijd om campings te googelen. Ik filter op ‘costa brava +tent huren+tieners’. Grote campings met disco, watersport en dichtbij het strand.
‘Tot diep in de nacht lawaai van de jeugd’, lees ik bij de reviews.
‘De hele vakantie geen oog dicht gedaan’, zegt een ander.
‘Rijen voor de doucheruimtes.’

Ik weet zeker dat dit een perfecte camping is. De hele dag buiten zijn, geen polsbandjes maar een koelkast die nooit koud genoeg en douches die nooit warm genoeg worden. Ik heb er zin in!

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×