Piet's advies - Landelijk

Beste Piet,

We wonen inmiddels al 13 jaar in onze jaren '30 woning in Meppel en we vinden het tijd voor iets anders. We hebben helemaal zin om onze woning in een nieuw jasje te steken. Mijn oog viel op de landelijke stijl, maar de foto's die ik zag wekken de indruk dat deze stijl vooral werkt in grote huizen, boerderijen of landhuizen. Misschien een gekke vraag - maar kunnen we deze stijl ook doorvoeren in de woonkamer van onze bescheiden woning? Zo ja, kunt u ons misschien tips geven waar we dan het beste op kunnen letten? We gaan voor een complete make-over. Dus van banken tot aan vloerkleden - alles mag nieuw!

Veel dank.

Groet,

Judy uit Meppel​

 

Beste Judy uit Meppel,

Jaren '30 woningen hebben altijd al iets bijzonders gehad. Erg leuk dat jullie daadwerkelijk in zo'n prachtige woning wonen.Op je vraag of je ook in een wat kleinere woning een 'landelijke stijl' kunt toepassen zeg ik ronduit ja!Het gaat er natuurlijk wel om dat je je aan een aantal 'spelregels' houdt om te zorgen dat het niet rommelig wordt.

Kies om te beginnen liever voor één grote bank in plaats van twee kleine banken en zet daar vervolgens één of twee leuke fauteuils bij met een sierlijke salontafel van stoer hout. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor hout dat er wat 'geleefd' uitziet. Een grote eettafel met zes leuke stoelen en sierlijke hanglampen brengen wat sfeer in de eetkamer. Voeg daar een leuke 'ouderwetse' vitrinekast en tv-meubel aan toe waarbij je de houten elementen consequent door blijft voeren. De basis staat.

Nu komt het belangrijkste: wees niet te zuinig met accessoires. Leg bij de bank een leuk patchworkkleed neer of een ouderwetse koeienhuid. Sier de bank op met lekker veel losse kussens en de salontafel met een grote schaal met kaarsen. Decoreer de wand met een ( nep-) hertenkop en een mooie klassieke spiegel en leg links en rechts wat kussens op de grond. Heb je een schouw of open haard? Kies dan voor een mooie, robuuste mand voor je houtblokken.

Kies hier de tips uit die bij jullie passen en je zal zien dat het huis echt jullie thuis gaat worden.

Succes met de inrichting!

Groet, Piet

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×