Piet's advies

Je verlangt naar iets anders in huis maar je weet niet precies wat. Of je wilt een nieuw likje verf op de muren, maar je twijfelt nog over de juiste kleur. En die woonstijl vind je eigenlijk ook erg mooi, maar je hebt geen idee hoe je dit betaalbaar kunt toepassen in je eigen huis. Het zijn bekende woondilemma's waar iedereen wel een keer tegenaan loopt. Iedere maand beantwoorden we een prangende woonvraag in de rubriek Vraag het aan Piet.

Beste Piet,

Afgelopen maand kreeg ik een prachtig cadeau van mijn ouders. Ze zijn op reis geweest in Iran en hebben een klassiek Perzisch tapijt voor me meegenomen. Deze stond al erg lang op mijn verlanglijstje en ik kan niet wachten om hem in mijn nieuwe huis neer te leggen. Nu stuitte ik op een kleine dilemma: hoe zorg ik ervoor dat mijn woonkamer niet te druk wordt? Want zo'n tapijt is natuurlijk prachtig, maar wel heel opvallend en kleurrijk. En ik houd juist van een rustige, serene ruimte. Ik wil dat het tapijt een eyecatcher wordt in de kamer zonder dat het zichzelf overtreft aan overdaad. Heeft u tips voor mij met wat voor type meubels en kleuren ik mijn tapijt het beste kan combineren?

Veel dank!

Groet, Melissa uit Amsterdam

 

Hoi Melissa uit Amsterdam,

Wat een prachtig cadeau zeg! Die staat bij mij ook al heel lang op mijn verlanglijstje.Zo'n tapijt is van zichzelf nogal aanwezig en dan is het inderdaad een terechte vraag: hoe kan je er nu voor zorgen dat de ruimte niet te onrustig wordt? Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat er niet te veel elementen gaan "concurreren" met elkaar in een ruimte. De ruimte wordt onrustig omdat je ogen teveel prikkels krijgen. De truc is om te kiezen voor één of twee zwaartepunten - eyecatchers - en de rest daaraan ondersteunend te maken. Jouw tapijt is daar een mooi voorbeeld van. Kies een bank in een rustige, bijna effen stof, eventueel in een kleur die al aanwezig is in het kleed. Mocht er okergeel in het kleed aanwezig zijn, dan kan een leren fauteuil in okergeel een hele mooie aanvulling zijn. Kies bij voorkeur niet voor één grote zware salontafel maar voor lichte bijzettafeltjes op pootjes als salontafel. Verder werkt het goed als je met grijstinten werkt. Bijvoorbeeld lichte grijstinten in de wanden en vloer en de kasten in een donkere grijstint. Met een knipoog naar je Perzische kleed is het wellicht grappig om kleine accessoires te gebruiken die ook verwijzen naar Perzische invloeden. Een diepe hanglamp met gekleurd glas in een mooie hoek bijvoorbeeld. Het liefst één die helemaal naar de vloer hangt voor wat extra dynamiek in huis. Veel succes en vooral plezier met je nieuwe kleed!

Groet, Piet

PIET’S tips voor een Perzisch tapijt in huis

  • Kies voor kleuren die subtiel terugkomen in het tapijt
  • Kies voor kleine bijzettafels in plaats van één zware salontafel
  • Werk met grijstinten in de wanden, vloeren en meubels
  • Maak van het tapijt een eyecatcher en zorg dat het niet teveel concurreert met andere eyecatchers in de kamer
  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×