Piet's advies

Beste Piet,

Mijn vriend en ik zijn verhuisd naar een nieuw appartement. We hebben er een extra slaapkamer bij gekregen, maar onze woonkamer is wel een stuk kleiner dan we voorheen hadden: zo'n twintig vierkante meter. Gelukkig zitten er wel twee grote langwerpige ramen in waar veel licht door naar binnen komt. De ramen zijn ongeveer 1.40 breed en 2.10 lang. Maar we komen er maar niet uit: hangen we gordijnen op of rolgordijnen? En in welke kleur? We houden van een knusse, warme sfeer in huis maar willen wel voorkomen dat onze woonkamer nog kleiner lijkt. Wat kunt u ons adviseren?

Inge uit Wormerveer

 

Piet's advies

Hoi Inge,

Wat leuk dat jullie zijn verhuisd naar jullie nieuwe appartement. Een kleinere woonkamer hoeft helemaal niet erg te zijn, maar je moet wel op een aantal dingen letten. Daglicht is daarbij één van de belangrijkste elementen. Je vraag kan ik gemakkelijk beantwoorden: ik zou kiezen voor 'gewone' gordijnen. Maar let er wel op dat de gordijnen in 'geopende' stand niet een gedeelte van het raam bedekken. Houd de ramen dus "vrij" van de gordijnen. Hierdoor lijken de ramen een stuk breder en daarmee ook de woning. Bovendien verlies je op deze manier geen daglicht, het ziet er ook nog eens lekker warm en gezellig uit en het is goed voor de akoestiek. Ook niet onbelangrijk in een huis dat uiteindelijk een thuis moet zijn, toch?

PS: kiezen voor een lichtere kleur gordijnen kan ook goed zijn voor het licht, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een 'in between stof'. Deze gordijnstof is half-transparant en voelt minder 'zwaar'.

Groet, Piet.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×