Piet's bedgeheimen - Computergebruik

Nog even een mailtje lezen en reageren op dat Facebook berichtje voordat je het licht uit doet. Of toch nog even dat programma op internet terugkijken in bed voordat je gaat slapen. Het is voor veel mensen een gewoonte geworden en een onmisbaar onderdeel binnen onze levensstijl. Maar het kan een negatief effect hebben op onze nachtrust. Volgens dr. Hans Hamburger, slaapspecialist en neuroloog, werkt kunstlicht afkomstig van elektronische apparaten slaap verstorend. Als onze ogen licht zien, denken de hersenen dat ze ons wakker moeten houden. Door computergebruik wordt de slaap een paar uur uitgesteld. Als je 's ochtends vervolgens weer vroeg op moet staan, heeft je lichaam te weinig uren slaap gehad in een nacht. En dat kan weer invloed hebben op je gemoedstoestand en op langere termijn zelfs op je gezondheid.

TIP VOOR IN DE SLAAPKAMER
Herken jij jezelf in bovenstaande en word je 's ochtends vaak moe wakker? Dan kan dit een oorzaak zijn. Probeer dan ook je elektrische apparaten buiten de slaapkamer te houden. Hiermee voorkom je dat je uit gewoonte toch nog even op je telefoon of computer kijkt.

Moe wakker worden in de ochtend kan ook het gevolg zijn van een slecht of verouderd matras. Benieuwd of dit het geval is? Laat je vrijblijvend adviseren door een van de slaapexperts in de Piet Klerkx filialen in Nederland.

Bron foto: bit.ly/1wm9mHD

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×