Revolutie in de keuken

Mijn Lief heeft graag de touwtjes in handen. Het liefst overal, bij alles en iedereen. Dat botst wel eens maar ik heb geleerd om hem, als het even kan, zijn gang te laten gaan. Dat heeft soms zijn voordelen. Ik hoef nooit een hotel uit te zoeken, een filmkaartje te bestellen, een tafel te reserveren of zijn boodschappen te doen. Vooral dat laatste is ondenkbaar en ik zou het niet eens meer durven. Veel te bang dat ik net de verkeerde rijst/pasta/melk/ham meeneem.

Ook in zijn keuken is hij de baas. Soms mag ik de groenten snijden maar dan voel ik hoe hij uit zijn ooghoeken kijkt of ik wel het juiste snijplankje/mesje/vaatdoekje gebruik. Je moet ijzeren zenuwen hebben om deze samenwerking te doorstaan. Die heb ik niet. Dus doorgaans doen we allebei waar we goed in zijn. Hij kookt, ik kijk. Zijn kookkunsten zijn lekker, maar voorspelbaar. Want afwijken van het recept, is niets voor iemand die niet van verrassingen houdt.

Maar nu heeft hij ons allemaal verbaasd. Sinds een paar weken, heeft hij een abonnement op HelloFresh. HelloFresh bezorgt iedere week een box boordevol boodschappen voor 3 of 5 gezonde maaltijden. In de box zitten verse groenten, vlees, vis en kruiden. En natuurlijk de recepten. Je weet niet wat je krijgt, wat je gaat maken en hoe het smaakt. En… je weet niet hoe je het moet maken.

Om de beurt lezen we voor wat we stap voor stap moeten doen. We snijden, hakken, roeren en proeven. Koken is geen militaristische operatie meer maar een gezellig moment aan het begin van de avond. Terwijl onbekende geuren zich door de keuken verspreiden, klinken wij met de wijnglazen. De pasta, rijst en de stamppot zijn vervangen door orzo, couscous en bataat. Alle kinderen genieten en we zitten lekker lang samen aan tafel.

Als Lief na het eten zijn vaatwasser weer minitieus inruimt, geef ik hem een kus in zijn nek. ‘Het kan dus tóch, gezellig samen koken.’

Na een week of zes, wijs ik Lief enthousiast op iets dat ik heb ontdekt. ‘Nooit geweten dat Appie een app heeft met duizenden recepten. Je kunt alle boodschappen in één keer op je digitale lijstje zetten en zó ophalen bij de winkel. Super makkelijk en ook steeds een nieuw gerecht’, zeg ik enthousiast. 


Ik zie Lief verstijven. Het is duidelijk nog te vroeg voor een volgende revolutie in de keuken.

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×