Rotterdam

Rotterdam

Na jaren in Utrecht te hebben gewoond keert Lianne Collignon terug naar haar roots: Rotterdam. Ze is freelance schrijver, vrijgezel, betrekt voor het eerst een grote-mensen-huis en is naarstig op zoek naar manieren om al haar vier kamers op te vullen. Een maandelijkse column over Lianne's ontdekkingstocht naar de perfect passende woonstijl (want bestaat die nou echt?) en alle perikelen die komen kijken bij het inrichten van een grote-mensen-huis.

Zwaaiend komt hij aanfietsen. "Hallo vrouwen!" roept hij naar mijn zus en mij. "Zijn jullie er klaar voor?" Het is Willem. Willem gaat mij een grote-mensen-huis laten zien. Na geleefd te hebben in een kamer, een studio en een tweekamerappartement wordt het misschien ook wel tijd.

Maar dit vier kamer appartement staat in Rotterdam en ik was de afgelopen tien jaar thuis in Utrecht. Voor mijn studie verhuisde ik er naartoe en ik bleef. Nieuwe vrienden kwamen, liefdes werden verloren, ik kreeg er mijn eerste baan en had daar het lef om te beginnen aan iets dat ooit een roman moet worden. En nu denk ik erover om Utrecht te verlaten. Denken. Want definitief is het niet, al houd ik wel van Rotterdam sinds het moment dat ik er geboren werd.

"Kom boven, meiden," zegt Willem vrolijk. Sneller dan wij klimt hij de vier verdiepingen omhoog. "Het is een wandeling, maar dan heb je ook wat," lacht hij. De oer-Rotterdammer. Mijn zus en ik stiefelen achter hem aan. Door de gang waar het laminaat trekt in de hoeken, langs vieze ramen, langs lelijk bloemenbehang en door de keuken waar het fornuis op de grond staat. Mijn zus zegt dat ik er doorheen moet kijken, want ik zou drie slaapkamers hebben!

Nu de beslissing dichterbij komt, jaagt het idee dat ik als single vrouw die drie kamers moet vullen, me de stuipen op het lijf. Ik heb ruimte voor een logeerkamer, een walk-in closet, een yogaruimte, een schildersatelier, een voorraadkast, een kluskamer, een schrijfruimte, een massageruimte. Het duizelt in mijn hoofd. In de woonkamer kijk ik naar Willem. "Moet je luisteren wijffie," zegt hij. "Ik zie dat je twijfelt. Maar zeg nou zelf, je hebt hier toch alles wat je hebben moet? Dubbele beglazing, geen buren boven je en kijk nou eens. Kijk eens uit dat raam." Ik kijk uit het raam. De Rotte stroomt en ik glimlach. Het is beslist. Ik begin een nieuw leven in Rotterdam. Maar kan iemand me nog wel even vertellen wat ik in godsnaam moet met die drie slaapkamers?

Foto Lianne: fotografie Gaby Jongenelen

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×