Stappenlijst bij verhuizen: de voorbereiding

Verhuizen is een hele klus waar ontzettend veel bij komt kijken. Houd vooral het hoofd koel en raak niet in de stress, uiteindelijk komt alles goed. Om je een handje te helpen, hebben wij deze week wat tips voor als je gaat verhuizen. We beginnen bij de voorbereiding, want voorbereiding is het halve werk!

Maak een planning
Welke dag ga je verhuizen, wat heb je daar bij nodig, wie heb je daar voor nodig. Maak voor jezelf een lijst wat er geregeld moet worden en streep dit af als het geregeld is. Tip: maak voor jezelf een plattegrond van je nieuwe woning met de meubels op de juiste plek. Dit scheelt na de verhuizing een hoop schuifwerk.  

Regel vervoer
Ga eerst na of familie, vrienden of collega’s een busje te leen hebben. Lukt dit niet, schakel dan een bedrijf in waar ze busjes verhuren.  


Vraag mensen om hulp
Kijk daarbij niet naar je gezelligste familielid maar naar degene die van aanpakken houdt. Nodig niet teveel mensen uit want anders loop je elkaar in de weg tijdens de verhuizing. 

Regel grote (verhuis) dozen
Pak elke dag een paar dozen in, neem dit ook op in je planning. Pas op dat de dozen niet te zwaar worden. Pak het minst belangrijke als eerst in en het meest belangrijke als laatst. 


Het eerste nachtje
Pak je toilettas, kleding die je veel aan doet en spullen die je elke dag gebruikt, apart in. Net als op een vakantie! Dit zijn de spullen die je de eerste dagen nodig hebt als nog niet alles is uitgepakt. Zo hoef je niet te zoeken naar je tandenborstel tussen alle shampoos. 

Bronnen van beelden

1. Buzzfeed.com 2. Buzzfeed.com 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×