Stories - Decoratieve paardenhoofden

STORIES - Decoratieve paardenhoofden

Een prachtig meubelstuk geërfd van een oudtante of een bijzonder woonaccessoire meegenomen van een verre reis. Het zijn de producten waar een verhaal achter zit. En die je inrichting net dat stukje extra persoonlijkheid geven. Allemaal uniek in hun soort. En met een rijke geschiedenis. In STORIES vertellen we elke week het verhaal achter deze producten. Met deze week: Decoratieve paardenhoofden.

Laat je inspireren

Het paard staat voor kracht. Niet alleen fysiek maar ook in status. Het edele dier is niet voor niets verweven in het embleem van India - vergezeld door een leeuw, een stier en een olifant. Het hoofd van een paard wordt sinds honderden jaren in India gebruikt als sierlijke decoratie bij de toegang van deuren en poorten. Wanneer deze deuren hun doel niet meer dienden, werden de paardenhoofden bewaard. Dit gebeurt vandaag de dag nog steeds.

Koeien zijn heilig in India. Maar ook het paard is een gerespecteerd dier in het land. Het paard is een symbool voor status en werd gezien als een vorm van rijkdom. Het paard werd dan ook vooral in de welgestelde gezinnen gezien in de meest royale versieringen. De houder van het paard wilde er zo goed mogelijk mee voor de dag komen. Hoe meer versieringen, hoe hoger de status. Deze versieringen zie je ook terug in het houtsnijwerk van de paardenkoppen.

De houten paardenkoppen op een sokkel zijn geliefde decoratieve voorwerpen in huis. Als een pronkstuk op een dressoir. Of in een vitrine bijvoorbeeld. Door zijn antieke, gehavende uitstraling geeft het karakter. De echte liefhebbers kopen de paardenkoppen als een koppel met respect voor het feit dat ze uit hetzelfde hout zijn gesneden.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×