STORIES - Graanzak van handgeweven kelims

Een prachtig meubelstuk geërfd van een oudtante of een bijzondere woonaccessoire meegenomen van een verre reis. Het zijn de producten waar een verhaal achter zit. En die je inrichting net dat stukje extra persoonlijkheid geven. Allemaal uniek in hun soort. En met een rijke geschiedenis. Deze vintage schatten vind je ook bij Piet Klerkx. In STORIES vertellen we elke week het verhaal achter deze producten. Met deze week: een graanzak van handgeweven kelims.

Laat je inspireren

Sierkussens zijn een waardevolle aanvulling voor een interieur. Maar een kussen hoeft zich niet altijd te beperken tot een plekje in de bank of in het bed. Op een vloer – als zitkussen – doet het net zo goed dienst. Sterker nog, het is mooi, knus én functioneel. Voor liefhebbers van unieke producten met een Oosterse tint zijn de graanzakken van handgeweven kelims een lust voor het oog. 

De kelim is hoogstwaarschijnlijk de vroegst bekende vorm van de tapijtkunst en vindt zijn oorsprong van de Balkan tot aan Iran en Pakistan. Een Kelim kenmerkt zich als een plat handgeweven tapijt met patronen - vaak geometrisch – die aan beide zijden gelijk zijn. Deze zitkussens zijn gemaakt van verweerde kelimstoffen met een knipoog naar het verleden door ze te verwerken in het model van oude jutten graanzakken. In iedere graanzak zitten reststukken van oude kelims verwerkt waardoor je altijd verzekerd bent van een uniek exemplaar. Een cadeautje voor in huis.

  •  
  • Bekijk meer sierkussens
  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×