STORIES - Lamp van Chinese wateremmer

Een prachtig meubelstuk geërfd van een oudtante of een bijzondere woonaccessoire meegenomen van een verre reis. Het zijn de producten waar een verhaal achter zit. En die je inrichting net dat stukje extra persoonlijkheid geven. Allemaal uniek in hun soort. En met een rijke geschiedenis. Deze vintage schatten vind je ook bij Piet Klerkx. In STORIES vertellen we elke week het verhaal achter deze producten. Met deze week: een lamp van een Chinese wateremmer.

Laat je inspireren

Op het platteland in China winnen de boeren hun water op een traditionele manier door middel van het waterrad. Wanneer het rad ronddraait, scheppen de wateremmers het water op. Aan het handvat van de emmer zit een kogel bevestigd die de emmer op het hoogste punt laat kantelen. De emmer wordt op deze manier geledigd en kan weer door voor een volgende ronde. Zo verwerken de Chinese boeren dagelijks liters met water om hun land van water te voorzien.

Emmers die niet meer gebruikt worden, hebben een authentieke, verweerde uitstraling en zijn daardoor uitermate geschikt voor een landelijk of industrieel interieur. Door hun puntige onderkant en handvat zijn de emmers echter minder functioneel om staand te gebruiken. Om die reden worden de Chinese wateremmers vaak verwerkt tot hanglamp of tafellamp. Een prachtige aanvulling voor het interieur: rechtstreeks van het Chinese platteland naar een welverdiende plek in de woonkamer.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×