STORIES - Teakhouten pot uit Indonesië

Een prachtig meubelstuk geërfd van een oudtante of een bijzonder woonaccessoire meegenomen van een verre reis. Het zijn de producten waar een verhaal achter zit. En die je inrichting net dat stukje extra persoonlijkheid geven. Allemaal uniek in hun soort. En met een rijke geschiedenis. In STORIES vertellen we elke week het verhaal achter deze producten. Met deze week: een unieke teakhouten pot uit Indonesië.

Laat je inspireren

Teakhout is een geliefde houtsoort in de interieurwereld. De houtsoort groeit in Zuid-Amerika en India maar doet het veruit het beste in Indonesië dankzij de gunstige klimaatomstandigheden. Omdat teakhout een vette houtsoort is, is het makkelijk te bewerken. En daar doen ijverige houtbewerkers zich regelmatig aan tegoed.

Deze robuuste pot is gemaakt uit een wortelstuk van teak. Door de uitholling in het stuk is het een ideale eyecatcher in huis. De potten zijn op zichzelf staand uniek omdat ze gecreëerd worden uit het hout dat op dat moment voor handen is. In een werkplaats in Indonesië besloot de houtbewerker deze specifieke pot iets exclusiefs mee te geven. Met een kleine guts kerfde hij er groeven in aan de buitenkant voor een nog robuustere uitstraling. En dat maakt dit item nog net een stukje bijzonderder.

Piet's tip: de teakhouten pot is opzichzelfstaand al een opvallend object. Maar probeer het eens met een mooie hangplant erin. Omdat de pot op zijn "buik" ligt geeft het een extra dynamisch effect.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×