TARTAN TWIST

Arm in arm lopen een moeder en dochter met een enthousiaste tred door de woonwinkel. Ze hebben hetzelfde frisse korte haar, dezelfde fruitige bril en met dezelfde vrolijke blos op hun wangen, vinden ze ook nog eens dezelfde bank, stoel, eettafel en meer leuk. Leuk, leuk, leuk. Bah.

Ik loop ook in die winkel, ook met mijn moeder en ook wij zoeken naar nieuwe meubels. Maar wij hebben niet dezelfde bril, noch hetzelfde kapsel. Sterker nog. Het enige, maar dan ook het enige dat mijn moeder en ik allebei leuk vinden in de woonwinkel, is de appeltaart die we zo bij de koffie krijgen.

Mijn moeder staat stil bij een kamer waar het bord Modern hangt. De strakke lijnen die deze woonstijl kenmerkt, de basic kleuren en het gebrek aan 'frutsels', mijn moeder is er dol op. Ik houd niet van deze stijl, ik houd van vrolijke kleuren, verschillende printjes samen gebruikt en heel veel frutsels, maar volgens mijn moeder is dat geen stijl.

"Deze is mooi!" In al haar alwetendheid wijst ze een zwarte bank aan, zonder kussens. "Deze moet je nemen!" Ik schud zachtjes nee, maar van binnen schreeuw ik: "Nee mam! Ongezellig! Sfeerloos!" En zo gaat het door. Mijn moeder wijst een grijze, staande lamp aan. Ik een koperen Arabische lantaarn. Zij lonkt naar wit gelakte eethoekstoelen. Ik naar mintgroene vintage stoeltjes. Zij ziet een wit carpet, ik kijk naar een bloemetjestapijt. "Het wordt eens tijd dat je één stijl kiest," zegt ze streng. "Je moet meubelen kopen die bij elkaar passen."

"Ik wil geen dingen die bij elkaar passen," zeg ik. "Ik wil verschillende kleuren en dessins en kussens en lampjes en gezelligheid."Mijn moeder kijkt naar me alsof ik een verloren zaak ben. Moet ik dan echt één stijl kiezen? Moet ik gewoon die zwarte bank kopen? Maar dan komen we in een ruimte terecht die ik zo thuis zou kunnen noemen. Overal printjes en ruiten. Een paarse bank. Groene en roze stoeltjes. Gekke vaasjes. Koperen tafeltjes. "Dit is mijn stijl!" roep ik en ik wijs naar het bord Tartan Twist. Mijn moeder knippert met haar ogen, terwijl ik mijn karretje vollaad. Geen zwarte bank voor mij.

Gelukkig is er zo nog altijd appeltaart, mam.

Bron: Perscentrum wonen

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×