Vijf feiten over slapen

Slapen is voor ons misschien wel een doodnormale zaak maar er zijn zoveel raadsels en weetjes over slapen. Hier zijn er vijf die je waarschijnlijk nog niet wist.

1. Het record van de langste periode zonder slaap ligt op 18 dagen, 21 uur en 40 minuten. De recordhouder ondervond hallucinaties, paranoia, geheugen- en concentratieverlies, verminderd zicht en onduidelijk spraakvermogen.

2. Een pasgeboren baby bezorgt ouders zo’n 400 tot 750 uur minder slaap in het eerste jaar.

3. Niemand weet zeker of andere wezens ook dromen maar het is wel zeker dat sommige dieren een slaapcyclus vergelijkbaar met mensen hebben.

4. Tieners hebben net zoveel slaap nodig als kleine kinderen, zo’n tien uur. Mensen boven de 65 hebben de minste slaap nodig, namelijk zo’n zes uur. Een gemiddelde volwassene tussen de 25 en 55 jaar heeft acht uur slaap nodig.

5. Sommige onderzoeken wijzen uit dat vrouwen een uur langer slaap nodig hebben dan mannen. Omdat ze dit vaak niet krijgen zijn ze gevoeliger voor depressies.

Krijg jij spontaan zin om te gaan slapen? Bekijk deze bedden van Piet Klerkx eens. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×