Vijf tips om makkelijk op te staan

Elke maandagochtend voelt het weer alsof je een enorme jetlag hebt als die wekker gaat. Het liefst wil je de hele dag lekker warm in bed blijven liggen en je snakt naar een kop koffie. Helaas zal je weer fris en fruitig op je werk moeten verschijnen. Piet geeft een aantal tips om het ochtendritueel wat makkelijker te maken.

Tips

Drink water voordat je gaat slapen
Simpel middel om gelijk uit bed te komen in de ochtend. Als je ’s avonds water gedronken hebt, zal je namelijk onmiddellijk naar het toilet moeten als je wakker wordt. Drink alleen niet te veel want dan word je er midden in de nacht wakker van.

Licht in de slaapkamer
In de zomer kun je de verduisterende gordijnen weglaten en wakker worden van natuurlijk licht dat de slaapkamer inkomt. In de winter sta je meestal al buiten terwijl het nog donker is. Een goede oplossing hiervoor is een wake-up light. Het licht in de ochtend herinnert je lichaam eraan dat het dag is en tijd is om op te staan.

Zet alles klaar
Maak het jezelf wat makkelijker en zet ’s avonds alvast alles klaar. Je outfit voor de volgende dag, je ontbijt, je lunchpakket en je tas. Je hebt niet gelijk keuzestress als je wakker wordt, maar begint de dag relax en georganiseerd.

Favoriete muziek op je wekker
De meeste wekkers produceren een vreselijk geluid als ze afgaan. Een geluid waar je van schrikt en de zenuwen van krijgt. Fijn wakker worden zit er in ieder geval niet bij met dit geluid.  Zorg er daarom voor dat je een goede playlist of radiozender op je wekker hebt waar je vrolijk en actief van wordt.

Een vast ritme
Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip op te staan. Je lichaam raakt hieraan gewend en begint zich voordat de wekker gaat zelfs voor te bereiden op het wakker worden.  Hierdoor kan het voorkomen dat je een paar minuten voordat de wekker gaat vanzelf al wakker wordt.

Piet's bedden

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×