Zo laat je een kleine woonkamer groter lijken

Hoe kan het dat een kleine woonkamer bij de buren een stuk groter lijkt terwijl de oppervlakte toch echt hetzelfde is? De inrichting kan de ruimte maken of kraken. Hier zijn een aantal tips om een kleine woonkamer groter te laten lijken.

Lichte kleuren
Gebruik een kleurenpalet met vooral lichte kleuren in plaats van donker of fel. Pastel, wit en andere neutrale kleuren zijn goede opties. Dit geldt ook voor het plafond en de vloer.

Spiegels
Door spiegels toe te voegen lijkt de kamer soms wel twee keer zo groot. De spiegels weerkaatsen niet alleen het spiegelbeeld maar ook het licht in de kamer.

Weinig accessoires
Zorg dat er weinig accessoires in de kamer staan. Dit geeft een opgepropt gevoel waardoor de kamer nog kleiner (en rommeliger) lijkt.

Glas
Of het nou de salontafel of de eettafel is, glas is altijd een goed idee in een kleine ruimte. Omdat je er doorheen kunt kijken blijft de kamer een open gevoel houden.

Gordijnen
Als je gordijnen ophangt, zorg dan dat ze dezelfde kleur als de muur hebben. Zo voorkom je te veel contrast in de ruimte.

Op pootjes
Banken en fauteuils die op pootjes staan laten de kamer groter ogen omdat er licht en ruimte gecreëerd wordt onder de meubels. Pas dus op met massieve meubelen die tot de grond komen.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×