Jori

Jori

In 1963 richtte Juan Jorion het Belgische bedrijf JORI op. We zijn ruim 50 jaar verder en hij is nog steeds de drijvende kracht achter designmeubelen merk. Ooit kreeg Juan Jorion het lumineuze idee om met de nieuwe collectie naar de grote buitenlandse klanten te reizen met een luxueuze touringcar. Een idee dat aansloeg. Dit soort ideeën kenmerken het out­-of-­the-­box denken van dit bedrijf.

We can't find products matching the selection.

JORI, THE ART OF SEATING.

Bij JORI zijn ze voortdurend bezig de ontwerpen te vernieuwen en te verbeteren. Buitengewoon comfortabele banken, gemaakt van de beste materialen en leersoorten en daarnaast produceert JORI ook stoelen, tafels en woonaccessoires.

COMFORTABEL EN ERGONOMISCH DESIGN

De reputatie die JORI heeft opgebouwd van onvergelijkbaar comfort, hangt nauw samen met de ongelooflijk hoge kwaliteitseisen die het bedrijf zich stelt. Het zit­ en relaxcomfort spat niet alleen van het design af, maar is ook direct voelbaar zodra u gaat zitten. Wetenschappelijk grensverleggend onderzoek naar optimale ergonomische oplossingenleidden tot het wereldwijd gepatenteerd relaxmechanisme waarmee JORI in de jaren '70 definitief doorbrak. Hetzelfde vernuft is terug te vinden in de comfort verhogende mechanismes waarmee de meeste JORI zitmeubelen zijn uitgerust. U kunt de designstoelen van JORI aanpassen aan uw eigen wensen en aan het comfort dat u op dát moment wenst. Banken met aanpasbare zithoogte en zitdiepte en een bank die u in een handomdraai omtovert tot een loungebank. Dat klinkt toch heerlijk?

SPIERTONUS = 0

JORI's relaxfauteuils zijn waarschijnlijk het beste voorbeeld van het streven naar perfect zitcomfort. Het relaxmechanisme heeft geen lasnaden, waardoor het meubel heel soepel 360° rond zijn as kan draaien. Dit traploze mechanisme zorgt ervoor dat u een optimaal ergonomische positie bereikt die wordt omschreven als 'spiertonus 0'. Dit houdt in dat de weerstand in de spieren afneemt, waardoor het lichaam volledig ontspant en u geniet van een maximaal comfort in elke positie. Zucht. Dat klinkt nóg beter!

JORI: ONVOORSTELBAAR MOOI

De JORI­ ontwerpers creëren zitmeubelen met het oog op comfort. Maar de modellen ogen ook nog eens fantastisch: strak modern, opvallend en verrassende asymmetrische vormen. Bovendien wordt voor de lederen bekleding van de meubels uitsluitend Zuid-Europese stierenhuiden gebruikt. Doordat deze huiden een oppervlakte van wel 5 m2 hebben, hebben de banken minder naden. Dit maakt de banken super gestroomlijnd. Aan de stoffen voor de JORI collectie worden dezelfde hoe eisen gesteld en ze zijn dan ook getest op slijtvastheid, onderhoudsvriendelijkheid én kleurechtheid.

U vindt de collectie van JORI in onze woonwinkels in Waalwijk en Amersfoort en natuurlijk in onze webshop.

Hoe kan ik je helpen?