Rolf Benz

Rolf Benz

Het was 1964 toen de Duitse gediplomeerde stoffeerder Rolf Benz uit Nagold het bedrijf Rolf Benz oprichtte. Zijn eerste fauteuilprogramma is Addiform. Een revolutie voor die tijd waarin men alleen nog zeer traditionele woonkameropstellingen had. De elementen van de Addiform zijn flexibel en kunnen qua opstelling gecombineerd worden. Zo ontstaan met deze banken en fauteuils niet de gebruikelijke zitgroepen, maar fantasierijk gecombineerde 'Woonlandschappen'. Wie dit meubelstuk nu - 50 jaar later - bekijkt, zal verbaasd zijn hoe modern, hoe tijdloos de Addiform is. Sinds de jaren 50 geldt voor Rolf Benz: Zo flexibel en beweeglijk als de mens in zijn hoofd is, zo flexibel en beweeglijk moeten ook de meubels in zijn woonomgeving zijn.­­­­­

ZITTEN OP MAAT

De banken van Rolf Benz zijn om naar te kijken, in te hangen, te lezen, te relaxen of lekker te liggen. In elk geval zijn het banken om u thuis te laten voelen. Dat vindt u dan ook in de visie van Rolf Benz terug: 'Een persoonlijke leefwereld, om precies zó te leven, zoals u uw voelt'. De meubels zijn elegant en tijdloos vormgegeven, met de hand vervaardigd en van ongekende kwaliteit. Rolf Benz wil mensen de ruimte geven hun eigen invulling te geven aan wat zij als vrijheid ervaren in hun persoonlijke leefruimte. Veel zitmeubels geven u die ruimte door de mogelijkheid afmeting, zitdiepte, breedte en hardheid op uw eigen voorkeur af te stemmen. Voor de bekleding van uw ideale bank hebt u de keuze uit vele kwaliteitsstoffen en leer soorten. De collectie van Rolf Benz bestaat uit banken, stoelen, fauteuils, hockers en salontafels.

ROLF BENZ: MADE IN GERMANY

'Made in Germany' geeft zekerheid en vertrouwen. Het geeft de waarde van een product aan en dan bedoelen we niet de prijs. Duits kwaliteitswerk kan net zo goed vervangen worden door een meer trendy begrip als 'high­-class workmanship'. Welke naam u er ook aan geeft, producten 'Made in Germany' hebben een uitstekende reputatie op het gebied van degelijkheid en kwaliteit.

U vindt de collectie van Rolf Benz in alle woonwinkels van Piet Klerkx, behalve in Purmerend.