Leolux

Leolux

Leolux produceert al tachtig jaar heerlijke zitmeubelen, op basis van ontwerpen van designers en kunstenaars. In 1934 werd de Zuid­-Nederlandse Clubmeubel­-fabriek opgericht. Met slechts enkele medewerkers maakt dit bedrijfje ambachtelijke meubelen. Inmiddels staat een derde generatie aan de leiding van Leolux. Sebastiaan Sanders en Patrick Schreudering zetten het bedrijf voort. Ze weten het vakmanschap van hun voorgangers te verbinden met de technieken van vandaag. Het resultaat is een collectie perfecte meubels, waar tot in de kleinste details over is nagedacht.­­­­­

  1. leolux
    3895,- 4695,-
  2. Piet's interieur magazine

    Piet's magazine staat boordevol woontrends, de nieuwste collectie, Piet's favoriete meubels en trendy accessoires. Maak gebruik van Piet's tips, ontdek welke stijl bij u past en laat u inspireren door onze mooie merken.

  3. leolux
    1895,- 2165,-

RESPECT VOOR HET BASISONTWERP

Leolux werkt met verschillende designers en productontwikkelaars, waarbij de ontwerpers zich laten inspireren door de wereld om hen heen. De designer en de productontwikkelaars van Leolux gaan samen aan de slag om van de schets een product te maken, waarbij het basisidee van de ontwerper niet mag worden aangetast. Vervolgens zijn het de keuzes die gemaakt worden op het gebied van materiaalkeuze, de afmetingen, het comfort en de siersteken die cruciaal zijn voor de kwaliteit van het eindproduct.

FELLE KLEUREN EN PURE VORMEN

Leolux gelooft in de veelzijdigheid van mensen. Daarom kun je zelf de bekleding en kleuren kiezen van je favoriete Leolux model. Een rondje door de collectie van Leolux is een visuele ontdekkingstocht. De felle kleuren, de pure vormen, het raffinement en het ongelooflijke comfort zijn hartveroverend en een lust voor het oog.

Leolux vind je in alle woonwinkels van Piet Klerkx, behalve in Purmerend.

HOUT EN FINEER

De tafels van Leolux zijn gemaakt om aan te leven. Het hout leeft mee en wordt naarmate het ouder wordt alleen maar mooier. Veel van deze tafels, maar ook bijvoorbeeld armdelen van zitmeubelen, worden uitgevoerd in mooie massieve houtsoorten. Soms is dat niet mogelijk, omdat bepaalde constructies in massief hout niet uitvoerbaar zijn. Hiervoor wordt fineer gebruikt: een dun geschild of gestoken laagje echt hout dat op een ondergrond wordt aangebracht, zodat het een hanteerbaar product wordt.

LEOLUX LEDER EN STOF

Leolux staat bekend om meubelen in leer en biedt meer dan tien leersoorten, bestaande uit de beste kwaliteit, met een heerlijke warme touch, in de mooiste (trend)kleuren. Hou je meer van een stoffen bekleding? Dan is er ook volop keuze. Leolux maakt gebruik van stoffen van bekende producenten als De Ploeg, Kvadrat, Fanny Aronsen en Alcantara. Er is zelfs een Leolux stoffencollectie: de 'Calata collectie'. Deze stoffen zijn speciaal afgestemd op de lak­- en leerkleuren van Leolux. Je kunt je voorstellen dat dit schitterende combinaties oplevert.

Hoe kan ik je helpen?