Verschillende kleuren groen voor de keuken

Met verschillende tinten groen kun je een totaal andere sfeer creëren in jouw keuken. Lichte tinten zorgen voor een moderne en levendige uitstraling, terwijl donkergroene tinten zorgen voor een luxe en sfeervolle look passend bij een industriële of landelijke inrichting. Elke tint groen heeft zijn eigen unieke effect!

Donkergroen
Met een donkergroene keuken ontstaat er een stoere sfeer. Speel met contrasten voor een luxe effect. Denk bijvoorbeeld aan donkergroene keukenkasten en een diepgroene kleur op de muur of een zwart werkblad. Zo vloeit de natuur over in jouw huis met een rustige maar stoere look. 

Lichtgroen
Een zomerse en lichte look creëer je met een lichtgroene kleur. De subtiele kleur zorgt voor een frisse en ruimtelijke uitstraling. Combineer met diep groene elementen voor diepte of met wit voor een optisch grotere keuken. 

Olijfgroen
De zachte olijfgroene kleur laat zich perfect combineren met andere materialen en kleuren. Olijfgroen is een klassieke kleur die in combinatie met hout voor een warm en klassiek gevoel zorgt; aansluitend op een landelijke woonstijl. Met zwarte details geef je een olijfgroene keuken een stoer randje. Denk bijvoorbeeld aan olijfgroene keukenkasten met zwarte handgrepen.

Grijsgroen
Grijsgroen is een populaire kleur voor op de muur. Afhankelijk van de lichtbron kleurt de grijs groene kleur meer groen of grijs. Speel met licht, of met groene elementen om de kleur te versterken. Den bijvoorbeeld aan een grijsgroene keuken muur met donkergroene keukenkasten. 

Mintgroen
Een frisse zomerse kleur die in combinatie met creme en beige kleuren een frisse look geeft. De mintgroene kleur geeft een speelse touch; gebruik bijvoorbeeld mintgroene tegels in jouw keuken of een marmeren aanrechtblad met groene aders. 

Oudgroen
Een subtiele groene kleur die in combinatie met hout helemaal tot leven komt. Een eikenhouten keukenblad in combinatie met oud groene keukenkasten geeft een moderne en stoere look. Ook op de muur is oudgroen een karakteristieke kleur. Zo kun je ook kiezen voor een zwarte of witte keuken met oud groene kleur accenten. 

Mosgroen
Combineer de mosgroene kleur met andere groentinten voor een harmonieuze uitstraling. Ook met houtelementen zoals een houten keukenvloer komt de mosgroene kleur mooi uit.

Groene keukens in verschillende stijlen

Groen is een subtiele, maar karakteristieke kleur. Met een groene keuken zet je een natuurlijke toon die je kunt afstemmen op elke interieurstijl. Zo varieer je in kleurtinten, uitvoeringen en materialen voor een groene keuken die aansluit op jouw wensen. 

Moderne groene keuken
Een moderne keuken kenmerkt zich door het design en elementen met strakke lijnen. Met een lichtgroene, frisse kleur versterk je de moderne look met een natuurlijke touch. Denk bijvoorbeeld aan een grijsgroene kleur op de muur en lichtgroene keukenkasten. Kies voor een hoogglans afwerking voor een extra luxe uitstraling, of een matte afwerking voor een stoere look.

Landelijke groene keuken
Laat je inspireren door de bossen, ruwe materialen en de diepgroene kleur van de natuur. Denk bijvoorbeeld aan een mosgroene keuken met een eikenhouten vloer of een hout(look) werkblad. Creëer diepte door verschillende groene kleurtinten met elkaar af te wisselen en gebruik landelijke elementen zoals tegels en klassiek vormgegeven kasten. Het karakter van de donkergroene kleur zorgt voor een uitnodigende en unieke landelijke keuken.

Meer weten?

Nog meer inspiratie opdoen over groene keukens? Bestel dan ons gratis keukenmagazine of kom langs in de winkel in Waalwijk. Maak een afspraak zodat je zeker weet dat er een adviseur voor je klaarstaat. Piet Klerkx inspireert je graag!

Maak een 3D ontwerp
van jouw ideale keuken!

Weet jij precies hoe jouw perfecte keuken eruit ziet en wil je dit in kaart brengen? Dit is mogelijk met een ontwerpprogramma waarbij je eenvoudig de opstelling, kleur en indeling kunt bepalen. Ook kun je de gewenste keukenapparatuur uitkiezen! Pak hier je voordeel:

  • Ontwerp eenvoudig jouw eigen keuken
  • Geheel gratis en vrijblijvend
  • Je ontwerp kun je gratis downloaden

Al je bekende merken

Bij Piet Klerkx vind je al je favoriete merken voor je keuken.

Van bekende merken tot unieke designstukken. En vergeet onze Piet Klerkx Huiscollectie niet.

  • logo bora
  • Miele
  • Logo quooker
Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten