Onze industriële keukens


Verschillende kleuren industriële keuken

Bij een industriële keuken voeren donkere kleuren de boventoon. Zwarte accenten zijn bij een industriële keuken het meest traditioneel. Denk bijvoorbeeld aan zwarte fronten, grepen of een matzwarte kraan. Zwart is een donkere kleur en absorbeert daarmee ook veel licht. Dit zorgt voor een stoere, maar warme en uitnodigende sfeer.

Met een grijze industriële keuken creëer je een zachte sfeer met een moderne touch. De neutrale kleur straalt luxe en verfijndheid uit; perfect voor een industriële keuken in combinatie met een andere woonstijl.

Industrieel combineren met andere stijlen en materialen

Combineer een industriële keuken met andere stijlen en verschillende materialen om deze helemaal op jouw stijl af te stemmen. Een moderne touch met strakke lijnen, of een landelijk accent met sierlijke fronten; met een industriële keuken kun je oneindig variëren.

Landelijk 
Een landelijke industriele keuken heeft een ruwe uitstraling met een authentieke en romantische look. Denk bijvoorbeeld aan open kasten, sierlijke fronten, zachte kleuren en een houten werkblad. 

Modern 
Met moderne accenten krijgt de industriële keuken een tijdloze uitstraling. De moderne industriële keuken kenmerkt zich door strakke lijnen, een naadloze afwerking en een minimalistisch design. De combinatie van modern en industrieel zorgt voor een perfecte balans tussen stoer en eigentijds. Een goed voorbeeld hiervan is een greeploze keuken met een robuust beton(look) werkblad.

Hout
Een houten werkblad of eikenhouten fronten; een industriële keuken combineren met hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Van de kleinste details tot de grote elementen, hout kun je overal in laten terugkomen. Het contrast tussen de donkere elementen van een industriële keuken met de houten details zorgt voor een opvallende en karakteristieke uitstraling.

Verschillende opstellingen industriële keukens

Een industriele keuken is in elke keukenopstelling een mooie eyecatcher. Van een kleine keuken, tot een woon- of hoekkeuken, de industriële keuken behoudt zijn kracht. Kies voor een opstelling die het beste bij jouw ruimte en wensen past!

Kookeiland

Bij een keuken met industrieel kookeiland geniet van je extra ruimte. Het kookeiland leent zich perfect als middelpunt van de ruimte. Een plek om samen te koken, bij te praten of lekker te borrelen. Met metalen accenten en houten details creëer je een stoere industriële keuken.

Hoekkeuken

Een industriële hoekkeuken heeft een L-vorm en biedt daardoor extra veel opbergruimte. Zowel voor een kleine als grote keuken, een industriële hoekkeuken geeft door de open vormgeving een ruimtelijk gevoel.

Kleine keuken

Bij een industriële keuken denk je vaak aan een grote ruimte vanwege het donkere kleurgebruik, maar ook een kleine industriële keuken is goed te realiseren. Benut de ruimte optimaal door bijvoorbeeld een houten bartafel te gebruiken. Laat natuurlijk licht toe en kies voor een zwarte kraan voor een industriële uitstraling.

U-keuken

Een industriële keuken opgesteld in een U-vorm is naast zijn gezellige uitstraling, ook functioneel. Met drie verschillende werkvlakken geniet van je van extra veel ruimte en heb je alles binnen handbereik.

Rechte keuken

Een rechte keuken in industriële stijl komt in ieder interieur tot zijn recht. Perfect voor als je iets minder ruimte hebt, of de ruimte optisch wil vergroten. Kies voor bovenkastjes voor extra opbergruimte, of voeg een kookeiland toe als middelpunt van de keuken.

Parallel keuken

Een parallel keuken in industriële stijl bestaat uit twee rechte keukens tegenover elkaar. Met deze opstelling benut je de ruimte optimaal en kun je een brede doorgang behouden. Geniet van extra veel werkruimte door de twee werkbladen of ga voor extra opbergruimte en kies voor een kastenwand.

Industriële elementen in de keuken

Met verschillende elementen kun je de industriële stijl versterken of creëren in jouw keuken. Denk bijvoorbeeld aan een industriële wandplank van hout of industriële keukenkastjes van een ijzeren frame. Met hout, ijzer en RVS komen de industriële elementen goed tot zijn recht.

Kom langs in de winkel of plan een afspraak!

Meer weten of meer inspiratie nodig? Plan dan nu eenvoudig online een afspraak in bij Piet Klerkx Waalwijk of vraag een gratis keuken- en badkamermagazine aan. Onze interieuradviseurs bieden graag advies om samen de mooiste industriële keuken uit te kiezen, afgestemd op jouw voorkeuren en wensen!

Maak een 3D ontwerp
van jouw ideale keuken!

Weet jij precies hoe jouw perfecte keuken eruit ziet en wil je dit in kaart brengen? Dit is mogelijk met een ontwerpprogramma waarbij je eenvoudig de opstelling, kleur en indeling kunt bepalen. Ook kun je de gewenste keukenapparatuur uitkiezen! Pak hier je voordeel:

  • Ontwerp eenvoudig jouw eigen keuken
  • Geheel gratis en vrijblijvend
  • Je ontwerp kun je gratis downloaden

Al je bekende merken

Bij Piet Klerkx vind je al je favoriete merken voor je keuken.

Van bekende merken tot unieke designstukken. En vergeet onze Piet Klerkx Huiscollectie niet.

  • logo bora
  • Miele
  • Logo quooker
Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten