WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Elisa, online marketeer

Badkamer inspiratie: van Retro naar een Scandinavisch badkamer

Vandaag kijken we binnen bij de badkamer van een collega. Gaby woont met Chris en 3 kinderen, waaronder 2 pubers, in een jaren ‘60 woning in Tilburg. Ook hebben ze twee katten Simba en Buurpoes.

Vijf en een half jaar geleden zijn ze naar deze woning verhuisd. Het is een prachtig, groot huis. Echter zijn er twee uitdagingen: de keuken en de badkamer. De keuken hebben ze direct aangepakt, maar van de retro badkamer met rode tegels hebben ze nog een periode van genoten. Maar hoe langer zij er woonden, hoe ouder het allemaal werd. Er kwamen tegeltjes los te zitten. Dus werd het  tijd voor iets nieuws!

Waar heb je badkamer inspiratie opgedaan?

Gaby: “We hadden natuurlijk Pinterest afgestruind. Wat dat betreft hebben mijn man en ik een compleet andere smaak. Dus dat was dan wel leuk. Ik wilde heel graag een houten blad met van die kommetjes erop. Dat wilde mijn man absoluut niet!” 

Wat vonden jullie belangrijk aan de badkamer?

“Mijn man vond de dubbele wastafel het belangrijkst. Ik vond de sfeer het belangrijkst. Ik wilde een rustgevende badkamer meer richting de Scandinavische stijl met veel houttinten en wit. Ook wilde ik heel graag deuren met stalen strips. Dat vind ik zo gaaf! Ik weet dat elke Vtwonen huis dat heeft.

Bovendien wilde ik een inloopdouche, maar dat kon qua ruimte niet. We moesten dan het bad opgeven of een muur dichtmaken. Dat was voor ons geen optie. Alle opties zijn naast elkaar neergelegd en de keuze lag uiteindelijk bij ons: Wat vind je belangrijk en wat niet. We wilden in ieder geval een bad, dat vonden we beiden belangrijk!”

Hoe verliep het aankoopproces van je nieuwe badkamer?

“We zijn een dagje naar Piet Klerkx in Waalwijk gegaan. We hebben door de hele showroom gewandeld en de badkamercollectie bekeken. We zijn heel fijn geholpen door Dennis, een hele leuke verkoper. Hij was compleet eerlijk tegen ons, want mijn man had al het een en ander bedacht. Dennis gaf eerlijk aan: “Dat kan wel, maar dat is niet handig want dan zit je met dit en dit. Of het kan wel, maar dan ben je zoveel geld kwijt maar dat is eigenlijk wel zonde.” 

“We zijn met Dennis tot een mooie badkamer indeling gekomen, waarbij de ruimte goed tot z’n recht komt. De wastafel staat nog op dezelfde plek. De douche en bad zijn omgewisseld.

De volgende stap is: Welke badkamermeubels wil je plaatsen? Er is zoveel keuze en dat maakt het wel lastig. We zijn twee keer terug geweest voor een definitieve keuze en dat was in januari volgens mij. Inmiddels staat de badkamer al even.”

Heb je ook een 2D en/of 3D ontwerp van je badkamer?

“Ja, alleen de app werkte niet zo goed op mijn telefoon. Maar op de computer werkt het wel! Dus deze heb ik wel veel op mijn computer getoond, maar dan heb je wel een beeld hoe de ruimte eruit komt te zien. Dat is wel leuk. De adviseur heeft het verder opgepakt.” 

Hoe verliep de levering van de badkamer?

“Dat ging goed. Het waren leuke mannen van Piet Klerkx en natuurlijk heb ik ze netjes koffie gegeven. Daar waren ze heel blij mee. Ze kwamen op tijd en belden van tevoren. Zoals afgesproken kwamen ze op de dag van de afspraak. Ik ben er erg tevreden over!

Verder begonnen de aannemers 3 juni met het slopen van de badkamer. Alles werd netjes afgedekt. Daar had ik helemaal niet bij stilgestaan. De trap werd volledig bedekt met een loper en de overloop was volledig afgedekt met karton en plastic. Op het einde hebben ze alles netjes opgeruimd. Dat had ik niet verwacht. Maar er is nog steeds overal stof. Wat een stof, wat een ellende. Dus ik zou het niet snel nog een keer doen. Maar dat hoeft gelukkig niet meer. Op 27 juni konden we weer lekker onder de douche.”

Wat is je favoriete badkamermeubel of waarvan kun je het meeste van je badkamer?

“We genieten nu ontzettend veel van de badkamer. Ik krijg er een vakantie- én hotelgevoel van. Ik vind het opeens leuk om de badkamer schoon te maken. Dat had ik nooit gedacht! 

De douche

Ik ben erg blij met de douche. Oh, die is zo fijn! Er is een regendouche geplaatst en er komt een fijne bak met water uit. De kinderen gaan nu uit zichzelf met super veel plezier onder de douche staan. Ja, dat is wel echt fantastisch! 

De wastafels en het toilet

De indeling is perfect. Er is veel licht ten opzichte van de oude badkamer. We hebben best veel hout en glazen wanden. De twee wastafels zijn zo handig! We kunnen nu naast elkaar tanden poetsen. Mijn dochter van 13 was onder de indruk van het doorspoelsysteem, dat ronddraait, van het nieuwe toilet. Ze stond er naast en riep toen: “Kijk mam, hoe gaaf!” 

Het bad

“Het bad is ook mijn favoriet! Maar goed met deze hitte ga ik geen bad nemen, maar wel lekker in de winter met kaarsjes en geurtjes. Volgens mij hebben we geen porseleinen bad maar is het van kunststof. Het badwater blijft hierdoor heerlijk, lang warm!”

Badkameradvies bij Piet Klerkx

Heb je hulp nodig bij de indeling van je nieuwe badkamer? Onze badkamer adviseurs helpen je graag verder met het ontdekken van jouw gewenste stijl en indeling. Iedere adviseur heeft zijn eigen specialiteit, zodat je altijd wordt geholpen door iemand die jou echt begrijpt. Zo kunnen we je helpen met interieuradvies, keuken- en badkameradvies of slaapadvies. Ervaar het zelf!

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten