Riant-Stoutenbeek binnenkijker grachtenpand in Amsterdam

We kijken binnen bij Charlotte en Bart. Bij binnenkomst waren ze duidelijk. Ze zijn dol op design classics, maar balen van het gebrek aan warmte in hun huis. Benieuwd naar het resultaat? We nemen je mee in het proces.

De uitdaging

De vraag: wij houden van strak design, maar hoe zorgen we dat het er niet te kil uitziet?

Interieuradviseur Ronald Springer: “Na een doorvraagsessie blijkt waar die koelte vandaan komt: Charlotte en Bart gebruiken te weinig kleur. Ze hadden al snel de neiging om zich te beperken tot één kleurtint, waardoor de ruimte wat saai werd en weinig leven uitstraalde. Sterker nog, één tint overheerst. Daardoor wordt het nogal saai en levenloos. De familie wil liever geen felle kleuren in hun interieur, maar wil ook voorkomen dat de woonruimte saai oogt."

De oplossing

Interieuradviseur Ronald Springer: "De oplossing is gelukkig heel simpel. Geen knalkleuren inzetten, maar kiezen voor een subtiel palet van grijs- en bruintinten. Dat maakt de ruimte een stuk sfeervoller. De grote, open ruimte biedt veel mogelijkheden. Omdat er veel natuurlijk licht in de woonruimte valt, kan er ook gebruik gemaakt worden van donkerdere tinten zonder dat de ruimte hier te duister van wordt. Uiteindelijk is er gekozen voor een combinatie tussen grijs- en bruintinten. Daarnaast zijn er wat houten accenten toegevoegd om de ruimte wat extra levendig te maken. De lichte muren en grote ramen zorgen voor een ruimtelijk en overzichtelijk geheel.”

Resultaat

Architectonisch én zachtCharlotte en Bart zijn allebei dol op strakke, hoekige ontwerpen. Salontafel, bank, kleed en kast: alles heeft scherpe hoeken. Het grijs en bruin brengen wat zachtheid, net als het wollen vloerkleed.

"Voor dit wooninterieur is gebruik gemaakt van een combinatie tussen grijs- en bruintinten en diverse meubels. De grote woonruimte biedt volop mogelijkheden."

De juiste merken

Imposante bibliotheek
De riante boekenkast, de Estra van Enzo Luca, is de eyecatcher in de nieuwe inrichting. De glazen deurtjes geven lucht aan het kloeke ontwerp dat ruimte biedt aan de hele boeken en spelletjes collectie van Charlotte en Bart. De Caro eettafel en Delizio eetkamerstoelen komen ook van Enzo Luca en nemen een minstens zo prominente plek in: perfect om uren te lezen, praten en eten.

Zithoek
Naast een eethoek heeft de woonkamer ook een zithoek. Hier staat een Lounge chair en Ottoman van Vitra en het Brick televisiemeubel van Spectral. Fauteuil Amra is van het merk Design on Stock en de Yay salontafel is van het merk Metaform.

Open kantoor
Tot slot is er nog een kleine werkruimte met computer. Door een schuifwand te gebruiken, is een aparte werkruimte met een bureau en kast van Hülsta gecreëerd. Omdat de deuren van glas zijn, is er toch niet ingeleverd op ruimtelijkheid en kan er op de computer gewerkt worden zonder ‘opgesloten’ te zitten.

Ervaring

Charlotte: "Wat een prachtige kleuren! We zijn ontzettend tevreden met deze interieurinrichting. Dankzij de praktische indeling hebben we nu een eetkamer, zitgedeelte en werkkamer in één. Bovendien is de woonkamer nu alles behalve saai. De kleurtinten vullen elkaar mooi aan en zorgen voor een stijlvol geheel. Dit hadden we zelf nooit zo kunnen bedenken."

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten