WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Influencer Finntage

De kracht van kleur in je interieur!

Hallo Sandra hier, van mijn kleurrijke blog FINNTAGE! Van kleins af aan ben ik al gepassioneerd over alles op het gebied van wonen en interieur, maar vooral over kleur. Die passie is altijd gebleven! Kleur in je interieur is alles, mits je dit in de juiste balans toepast.

Er is in een interieur geen regel aan een max aantal kleuren. TIP: Kies een aantal kleuren uit voor je interieur en blijf binnen dit palet voor zowel je meubels, de muur kleur en de accessoires. Combineer en mix dit met elkaar. TIP: De balans bij het kiezen en toevoegen van kleur is heel belangrijk. Met te veel van dezelfde kleur (overkill) of te veel verschillende kleuren in één ruimte, kan je echt de plank misslaan. Creëer jouw thuis, met dé kleuren waar jij je fijn bij voelt.

Tijdens mijn werk krijg ik vaak te horen dat er een aanvulling in het interieur wordt gezocht op de bestaande muur kleur. TIP: Pak als uitgangspunt nooit de kleur van je muren. Verf is er in zoveel kleuren en kan makkelijk worden aangepast. Zo verf ik thuis mijn muren minstens 2 keer per jaar om een andere sfeer te creëren. Ik heb bijvoorbeeld aan het eind van de winter altijd heel erg behoefte aan een lente vibe in huis en dat is makkelijk toe te passen met een nieuw kleurtje op de muur en de bijpassende aankleding daaromheen.

Hieronder 2 voorbeelden van mijn winter- en zomer setting thuis.
 

In de woonkamer veranderde ik mijn oranje/terra muurkleur naar een fijne paarse tint. Niet alleen de muur heeft een ander kleurtje gekregen maar ook de accessoires zijn meegekleurd met de tijd van het jaar. Frisse kussens, een lichter vloerkleed en kleurrijke accessoires maken het plaatje compleet.

Ook een verandering in de eethoek, van diep (winter) blauw naar fris (voorjaar) oranje! In combinatie met een ander vloerkleed en het kunstwerk aan de muur geeft de kleur een totaal andere sfeer. Door te spelen met je eigen favoriete kleuren in je interieur kun je een hele persoonlijke touch geven aan jouw thuis.

Soms zie je wel eens interieurs waarvan je gelijk een gevoel krijgt van ‘WOW’ dit klopt. Vaak lastig te benoemen waarom, maar het klopt voor je gevoel gewoon. Dat is dus de juiste balans! Kleur speelt hierin een belangrijke rol. Door een juist kleurgebruik wordt er één geheel gevormd en wordt een ruimte in balans gebracht.

Het zijn vaak de details die het verschil maken!

Liefs, 
FINNTAGE

Ben je fan van de FINNTAGE stijl?
Volg Sandra op Instagram via @_FINNTAGE voor nog meer foto’s van haar kleurrijke interieur.

Antwoord op al je woonvragen

Van je huis een thuis maken, daar helpen we graag bij. Of je nu op zoek bent naar een bank, tafel, fauteuil, kast of een compleet interieur: onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies op maat.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten