Elisa, online marketeer

Slaapkamer inspiratie: De moderne, eclectische en kleurrijke slaapkamer van Finntage

Je slaapkamer inrichten… Waar begin je en welke kleuren en patronen kun je combineren? Gelukkig weet influencer Finntage hier raadt mee. Sandra heeft haar eerste en tweede styling hoekje bij Piet Klerkx Waalwijk en Amersfoort ingericht. Het eerste thema was de woonkamer en het tweede thema de slaapkamer. Het laatste thema sluit perfect aan bij haar verbouwing, namelijk; het creëren van haar perfecte slaapkamer in haar nieuwe woning!

Wat is je ultieme wens voor je slaapkamer?

Sandra: “Mijn wens voor deze ruimte in huis is om een moderne eclectische, kleurrijke slaapkamer met volle, warme kleuren en veel prints te realiseren! Een ruimte waar we lekker kunnen slapen en relaxen. Een nieuw huis betekende een blanco canvas. Ik vond het heerlijk om hierop los te gaan en om naar het eindresultaat te werken dat ik in gedachten had. Daarnaast speelde een bed en de verdere aankleding natuurlijk ook een grote rol.”

Wist je al welk bed je in je slaapkamer wilde?

“Een fijn, nieuw bed. Dat is wat ik graag wil voor ons huis. De meeste keuzes maakte ik zelf, maar een bed koop je toch echt samen! Samen met mijn vriend, Pieter, ging ik naar Piet Klerkx in Waalwijk. We werden hartelijk ontvangen door een slaapadviseur met een lekker kopje koffie. Er was veel tijd, ruimte en aandacht voor ons vraagstuk over perfect slapen. Onze missie was om een elektrische boxspring te scoren in een mooie, luxe stof en kleur.”

Wat was je indruk van de slaapkamer afdeling bij Piet Klerkx?

“Ik was enorm verrast door het ruime aanbod op de slaapafdeling bij Piet Klerkx. Wat een prachtige afdeling met onwijs veel keuze en merken zoals: Serta, Tempur, Auping, M-Line, Silvana en nog veel meer! Het was fantastisch om zoveel merken, ontwerpen, kleuren en stofferingen te zien. Mijn oog viel direct op de boxspring 1750 van het merk Perusta. De mooie, ronde vorm van het hoofdbord en de opties in de stoffering gaven de doorslag! Onze slaapkamer heeft veel strakke lijnen waardoor de ronde vorm van de Perusta boxspring 1750 net voor wat meer afwisseling zorgt en het totaalplaatje wat minder hoekig en strak maakt. Zo ontstaat er een goede balans in vormen.”

Waar heb je je slaapkamer inspiratie opgedaan?

“Mijn inspiratie haalde ik uit een beeld van een slaapkamer dat vol met mooie groen- en geeltinten stond. Dit beeld heb ik als uitgangspunt voor onze slaapkamer genomen en zo was ik vrij snel verkocht aan de groene stof van de boxspring. De kleurkeuze is gevallen op een warme, intense olijfgroene kleur (Fast 53 Olive).

Welk behang heb je uitgekozen voor je slaapkamer?

“Voor de slaapkamer had ik enkele kleuren in gedachten voordat we naar Piet Klerkx gingen. Het uitgangspunt hiervan was het behang uit de Karin Sajo collectie. Ik had al enige tijd een oogje op dit behang. Vervolgens ging ik met de stalenbundel, van de Perusta boxspring, naar Piet’s stoffering afdeling. Het is net een snoepwinkel. Je kunt kiezen uit onwijs veel verschillende soorten behang en vloerafwerkingen. Ik verloor mezelf in het prachtige aanbod qua collectie en bleef maar bladeren in de mooie behangboeken.”

“Toch ben ik uiteindelijk gebleven bij mijn eerste keuze. Dit past namelijk perfect bij het kleurenpalet die ik in gedachten had voor de slaapkamer. Daarnaast wilde ik een explosie aan patronen met een bepaalde balans. Mijn behang is een combinatie van de Hooked on Walls uit de Karin Sajo collectie (KS83106 en KS3007).”

Wat heb je nog meer toegevoegd aan je slaapkamer (naast stijlvolle woonaccessoires)?

“Een fijn karpet voor onder mijn boxspring mocht wat mij betreft ook niet ontbreken in mijn knusse slaapkamer. De gedachte dat je uit bed stapt en een heerlijk, zacht karpet aan je voeten voelt. Dat is toch heerlijk wakker worden? Ik ben al een tijdje fan van Desso karpetten en bladerde vol enthousiasme door de stalenboeken van Desso.” 

“Mijn keuze is gevallen op een op maatgemaakte karpet uit de Art Deco collectie (Amerald 7844). Er is zelfs een mogelijkheid om deze karpetten in bepaalde vormen te laten maken. Hoe gaaf is dat?! De afgeronde hoeken van het karpet sluit perfect aan bij de rondingen van de Perusta Boxspring 1750.”

“Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat! Kom je er niet uit om je bad-en slaapkamer in te richten? Lees dan mijn gastblog met stylingtips voor het inrichten van je bad- en slaapkamer. Ik hoop dat jullie iets aan mijn woontips hebben.”

Slaapadvies bij Piet Klerkx

Heb je hulp nodig bij de indeling van je nieuwe slaapkamer? Onze slaapadviseurs en interieurstylisten helpen je graag verder met het ontdekken van jouw gewenste stijl en indeling. Iedere adviseur heeft zijn eigen specialiteit, zodat je altijd wordt geholpen door iemand die jou echt begrijpt. Zo kunnen we je helpen met interieuradvies, keuken- en badkameradvies of slaapadvies. Ervaar het zelf!

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten